BCI Gebouw update 12 februari 2024

Nieuwe functies

Homepagina toegevoegde en vervallen producten

Op de homepagina is een overzicht met toegevoegde producten en met vervallen producten toegevoegd. Het eerste overzicht toont welke producten de afgelopen 2 weken aan de NMD zijn toegevoegd en door BCI Gebouw geactiveerd zijn. Het laatste overzicht toont de welke producten de afgelopen 2 weken gedeactiveerd zijn door de NMD.

BCI Gebouw updatet iedere nacht de database van de NMD en valideert iedere dag de nieuw toegevoegde producten door deze te activeren. Producten zijn pas beschikbaar voor gebruik in scenario’s na activatie door BCI Gebouw

Schaalbare dimensies aanpassen bij producten

Het is nu mogelijk om de dimensie van schaalbare producten aan te passen op de productenpagina door een product te selecteren en in de tabelweergave het veld ‘dimensie’ aan te passen.

Het veld ‘dimensie’ op producten is nu aanpasbaar. De waarde moet tussen de minimum en maximum grenswaarde liggen als deze gevuld zijn.

Toon bijbehorende producten

In de hiĆ«rarchische product weergave is een weergave knop toegevoegd ’toon bijbehorende producten’. Dit stelt gebruikers in staat om bij specifieke zoekacties zoals naar een product omschrijving, toch de gerelateerde productcategorieĆ«n, (deel)producten en elementen.

Dit voorbeeld toont een element genaamd ‘HSB element’ met diverse deelproducten die geen HSB bevatten in de productomschrijving. Als je een zoekopdracht uitvoert naar productomschrijving bevat ‘HSB’, dan toont de zoekopdracht alleen het element en niet de bijbehorende deelproducten.
Door op de knop ‘Toon bijbehorende producten’ te klikken, worden ook de productcategorie en de bijbehorende producten getoond.

Afbeeldingen van gebouwen

Het is nu mogelijk om afbeeldingen en logo’s van een bedrijf toe te voegen aan gebouwen. Afbeelding 1 wordt getoond in het gebouwoverzicht op de homepagina. In de volgende update worden deze afbeeldingen toegevoegd aan de voorpagina van het systeemrapport.

Extra informatie bij aanpassen BCI product

Er zijn extra gegevens toegevoegd in de pop-up voor het aanpassen van het BCI product. Deze gegevens betreffen informatie over de NL/SfB-code, dimensie, herkomst- en toekomstscenario, MCI, LI en PCI. Hierdoor is het gemakkelijker om een BCI product te kiezen als deze aangepast moet worden.

Wijzigingen

  • De velden MKI % en Massa % zijn tijdelijk niet beschikbaar.
  • Alle velden en acties in een scenario zijn read-only als een scenario de status ‘gesloten’ of ‘rapporteren’ heeft.
  • Diverse wijzigingen in vertalingen van velden;
  • Optimalisaties in de volgorde van het uitvoeren van berekeningen.